Besuch der Jahrgangsstufen 8-10 im Pepper Theater „Aladdin“

Nach zwei Jahren war es wieder so weit:

Mister Powell und Miss Smith organisierten den Besuch eines englischen Theaters in der Weihnachtszeit, am 8.12.2016 im Pepper Theater.

Der Titel des Pantos war „Aladdin“.

Natürlich hatten die Englischlehrer die Schülerinnen und Schüler auf dieses englische Spektakel gut vorbereitet. Ist es doch Tradition, dass in einem Panto auch die Zuschauer ihre Rolle haben.

A pantomime (or 'panto' for short!) is a traditional British Christmas play and a chance for people to go to the theatre. But it really came from very un-British traditions, nothing to do with Christmas whatsoever!

It is primarily a children's entertainment show, in the theatre, based on traditional children’s fairy tales such as Sleeping Beauty and Cinderella. But pantomimes really began as entertainment for adults. It can be traced back to the ancient Roman 'Saturnalia' midwinter feast, at which everything was supposed to be turned upside-down. Men dressed up as women and women as men. Just like the pantomime dames (men comically dressed up as women) and principal boys (young women dressed up as boys, normally the leading role) of the modern day panto.

Pantomimes are now popular family entertainment. The audience has to work almost as hard as the performers, whether it be joining in the songs, assisting in conjuring tricks, booing the villain and warning the hero with 'He's behind you!' or cheering them on!

Die Acht-, Neunt-, und Zehntklässler aus Hohenbrunn füllten fast das ganze Theater. Die jugendlichen Zuschauer  und Schauspieler genossen das Spektakel und die Englischlehrer freuten sich, dass ihre Schülerinnen und Schüler „alles“ verstanden und dementsprechend kompetent mitspielten.